DIRECT EEN AFSPRAAK SNELLER GEHOLPEN BETER HERSTEL

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie?
Jaarlijks gaan 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Zorg dat ook u goed verzekerd bent voor fysiotherapie. Hieronder drie geschikte sites om zorgverzekeraars te vergelijken.

Zorg vergelijker                        Zorgverzekering.net                Independer

Vergoeding van fysiotherapie in de basisverzekering

Je kunt fysiotherapie vergoed krijgen vanuit je basisverzekering. Hier zit wel een aantal voorwaarden aan. Of de basisverzekering fysiotherapie vergoedt, hangt af van je leeftijd en waarom je fysiotherapie nodig hebt. Om fysiotherapie vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering moet er meestal sprake zijn van een chronische aandoening. Je kunt fysiotherapie altijd verzekeren via een aanvullende verzekering.

Fysiotherapie in de basisverzekering voor jongeren tot 18 jaar

Als je onder de 18 jaar bent dan krijg je in 2014 de eerste negen behandeling voor fysiotherapie volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Als je hierna nog meer fysiotherapie nodig hebt dan vergoedt de zorgverzekeraar nog maximaal 9 behandelingen. Als je onder de 18 bent en je hebt een chronische aandoening dan krijg je alle fysiotherapiebehandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt als voorwaarde dat jouw chronische aandoening op de lijst van chronische aandoeningen staat. Staat jouw aandoening niet op de lijst? Dan is er een grote kans dat je niet voor onbeperkte vergoeding van fysiotherapie in aanmerking komt. Daarnaast wordt er bij sommige chronische aandoeningen een maximaal aantal maanden gehanteerd waarin je de fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgt.

Fysiotherapie in de basisverzekering voor volwassenen (18 jaar en ouder)

Ben je 18 jaar of ouder en heb je last van een chronische aandoening? Dan betaal je de eerste 20 behandelingen voor de fysiotherapie zelf. Vanaf de 21e behandeling vergoedt de zorgverzekeraar de fysiotherapiebehandelingen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet jouw aandoening op de lijst van chronische aandoeningen staan.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Voor chronisch zieken vanaf 18 jaar kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering te zoeken die minimaal 20 behandelingen vergoedt. Meestal is een aanvullende verzekering goedkoper dan wanneer je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapiebehandelingen. Probeer dus altijd zelf de kosten van je behandeling in kaart te brengen en maak een schatting van het aantal behandelingen dat je verwacht nodig te hebben.

Vergelijk aanvullende verzekeringen

De premies voor aanvullende verzekeringen lopen zeer uiteen. Ook het aantal behandelingen die een aanvullende verzekering vergoedt, verschillen. Op de site van Independer.nl vind je een vergoedingspagina voor fysiotherapie; hier zie je wat elke zorgverzekeraar vergoedt. Wil je zeker weten dat je in 2014 een zorgverzekering hebt die aansluit op jouw situatie? Maak dan een vergelijking via bijvoorbeeld Independer.nl. Zo zorg je ervoor dat je de beste zorgverzekering hebt voor de scherpste prijs. Dit kan je jaarlijks een mooie besparing opleveren.

 

Bron: www.Independer.nl